2.6.2011

Vaaleanpunainen pitsiunelma


Jokin aikaa sitten tuli tilattua muutamia pitsimuotteja, joita en ole vielä ehtinyt sen koommin kokeilla. Nyt tuli vastaan kuitenkin hyvä tilaisuus korkata muotit ja tällaista suhteellisen yksinkertaisen tyylikästä linjaa lähdettiin hakemaan. Ja ai kuinka kakusta tulikaan mielestäni kaunis! Jällleen kerran, kun sain täysin vapaat kädet kakun suhteen, niin yllätys yllätys mitä siitä seurasikaan. Vaaleanpunaista (ja ripaus valkoista), yksinkertaista ja tyyliä, sellaiset kakut taitavat kolahtaa minuun.

Kakku on kooltaan 15 hengen. Täytteenä vadelmamousse ja päällinen vaahtokarkin makuista kuorrutetta, koristeet samoin. Tuo valmis vaahtiksen makuinen kuorrute vaan on niin kamalan nopeaa kuivumaan, että kovin kauniita kukkien terälehtiä tuosta ei tehdä. Kakun päälle sen vielä saa suht hyvin, kunhan ei aikaile missään vaiheessa tippaakaan, mutta noi koristeet on vähän hankalampia. Tää kuivuu mun mielestä vielä nopeampaa kuin normi sokerikuorrute.

Tuossa seuraavassa kuvassa vielä yläpuolelta otettua kuvaa. Pitsimuotti kun oli tietyn levyinen valmiiksi, niin ei mennyt "jako" ihan tasan tuolla takana ja siellä onkin muutama kukka ihan vaan teknisistä syistä lähempänä toisiaan kuin kuuluisi. Mutta sillepä ei voinut muuta kuin asetella mahdollisimman vähän näkyvään paikkaan.


Ja sitten vielä lähikuvaa pitsistä. Houkuttelisi tehdä oikein kunnon pitsikakku, joka olisi lähes yliampuva, mutta saas nähdä tuleeko koskaan toteutettua.


Ja mukaan vielä muutama ekstrakukka gluteenittomiin tarjottaviin koristeiksi. Näissä kukissa ja etenkin siis terälehtien kärjissä näkee selkeesti sen massan kuivumisherkkyyden.

9 kommenttia:

Monalisa kirjoitti...

Tosi kaunis kakku taas kerran :) Ja noi sun ruusut, ne on vaan niin ihania.

Sanna kirjoitti...

Ihana!!
En oo tiennytkään että tuollaisiakin muotteja on!

Minna kirjoitti...

Upeita kakkuja ja leivonnaisia blogi täynnä. Tänne "eksyn" kyllä toistekkin!

Kanelitytön kakkuparatiisi kirjoitti...

Hurjan kaunis kakku, oon todellakin samaa mieltä sun kanssas : ) Olispa itselläkin tuollaisia erikoisuuksia, joilla sais tehtyä tällasia ihanan erilaisia kakkuja! Ehkäpä vielä joku päivä saan moisia käsiini = ehkäpä vielä joku päivä on rahaa : D

Kakkumonsteri kirjoitti...

Todella kaunis! =)

LauraK kirjoitti...

Mielettömän upeita kakkuja täällä!!! Et varmaan pistä pahaksesi jos lisään blogisi blogilistalleni.

Carita kirjoitti...

VAU! Todellinen ihanuuksien ihanuus tämä kakku =o)

Tuta kirjoitti...

Tulinpa vastavierailulle, kiva kun kävit ja tervetuloa uudelleen. Täältähän löytyy mitä upeampia kakkuja.. ihanaisen tyylikkäitä ja kauniita ja niiin hyvin tehtyjä:)

Ilona kirjoitti...

Ihanan prinsessainen kakku ja erityisen kauniita nuo kakun "pitsit". Kiva ja inspiroiva blogi! Lisään blogisi omani lukulistalle, jos vain sopii :)