18.7.2009

Pähkinäinen "-offee"


Millähän nimellä tätäkin nyt sitten kutsuisi? Banoffee tässä on periaatteessa perustana, banaani vaan korvattu pähkinöillä. Tehdessäni ekaa kertaa banoffeeta, tuli heti mieleeni, että voisi toimia omaan makuuni paljon paremmin pähkinäisenä versiona. Se banaani siinä ei ole oikein mun juttuni. Vaikka kyllä sitä banaaniversiotakin söi, mutta parempaakin voisi olla.

Nyt tuli tilaisuus kokeilla tätä pähkinäversiota ja maku oli todellakin parempi! Vetelin reseptin vaan ihan päästäni sen yhden banoffeekokeilun jäljiltä ja sen huomasi. Keksipohjasta tuli aikas paksu, joten ens kerralla keksin määrää vähän pienemmäksi. Muuten oikeestaan muuten lähes täydellinen suoritus!

Tässä ohjetta (josta siis kannattaa vähän tota pohjan määrä vähentää, jollei tykkää tosi tuhdeista pohjista). Tein 20cm rengasvuokaan ja se oli tälle annokselle varsin sopiva koko.

400g digestive-keksejä
200g voita

1 purkki kondensoitua maitoa
pari kourallista pähkinöitä
purkki Flora Vispiä

Murskaa keksit ja sekoita sulatettu voi keksimuruun. Painele seos vuoan pohjille ja reunoille. Vuoan reunat kannattaa kelmuttaa, niin valmiina kakku irtoaa ehjänä helpommin. Keitä kondensoitua maitoa. Nyt keitin reilun tunnin ja ehkä hiukan kauemmin olis saanut keittää. 2,5 tuntia viimeksi oli kuitenkin liikaa. Että jotain tolta väliltä olis varmaan hyvä. Kaada kondensoidusta maidosta keitetty "kinuski" keksipohjan päälle ja ripottele kinuskin päälle "sillain sopivasti" pähkinöitä. Itse laitoin noita samoja sisälle kakkuun, mitä kuvassakin näkyy päällisen koristeina. Vispaa Flora Vispi ja mausta sitä sokerilla. Laita vaahto jäähtyneen kinuskin ja pähkinöiden päälle. Koristele lopuksi.

Namskis!

5 kommenttia:

Noora kirjoitti...

Voi että tää näyttää hyvältä! Vähän liiankin... ;) Mulla ois blogissani arvonta menossa, että käy osallistumassa jos huvittaa =)

Pioni kirjoitti...

Vautsi! Tämä kuulostaa hyvältä...

Mari kirjoitti...

Tämä Toimi!

Ruusperin Rouva kirjoitti...

Tätä olen käynyt ihastelemassa useaan otteeseen! Ihanan näköinen kun nuo kermat on oikein pursoteltu. Mulla tulee vain länttästyä päälle lusikalla. Ajattelin vielä kokeilla vadelmilla tätä tänä kesänä. Mulla on arvonta käynnissä 1000 kävijän kunniaksi ;)

vauvapaakari kirjoitti...

Hmmmm, ihanalta näyttää, ja kuullostaa!