5.7.2009

Pienen pojan ristiäiskakkuPienelle pojalle ristiäiskakkua. Kaverin kanssa tätä suunniteltiin vaiheittain, mutta tässä yhteenvetoa ulkonäkötoiveista. Toiveissa oli vihreä kakku, muina väreinä sinistä ja turkoosia. Koristeiltaan kakku sai olla yksinkertaisen tyylikäs, kukkia (mielellään muita kuin ruusuja), kukat valkoisia, vauva kastepuvussa, mahdollisesti pupu tai raamattu vauvan vierellä ja nimi näkyvillä.

Tällainen siitä siis syntyi. Nimen päätin tehdä palikoihin. Kukat tein kaksikerroksisina, joissa alempi kukka on saanut päällensä vähän tomuväriä ja ylempi kukka on valkoinen. Kukkien keskustat saman sävyisiä kuin alemmat kukat.

Kakun muita datoja. Pohja 6 munan. Välissä vadelmamoussea, joka noin pääpiirteissään sisälsi kermaa, vadelmasosetta ja reilusti kokonaisia vadelmia + liivatetta, sokeria ja vaniljakreemijauhetta. Päällinen kaulintamassaa, valkoisen ja vihreän sekoitusta, jota vielä vaalensin valkoisella värillä. Koristeet sokerimassaa. Vauvan kastemekossa ja kukissa vielä blingblingiä, valkoista ja hopeista glitteriä. Eivät juurikaan näy kuvissa, mutta olivat tosi kivan näköiset luonnossa.


7 kommenttia:

Kati kirjoitti...

Tosi suloinen kakku, kivasti tuo nimi tehty (komia nimi muuten:)ja värimaailma on tasapainoinen. Hellyttäviä yksityiskohtia! Saako siut linkittää, että löytää tänne kakkujen ihmemaahan uudelleen? :)

Elina kirjoitti...

Kiva, kun kävit! Ja toki saa linkittää! :) Mä en ole itselleni vielä mitään linkkilistaa saanut aikaiseksi, mutta mikäli sellainen joskus tulee, niin sutkin saa varmaan sinne lisäillä?

Ruusperin Rouva kirjoitti...

Ihana kakku pienelle miehelle! Mitäköhän tuommoinen kaulintamassa lienee? Nimim. Ammattisanasto hakusessa ;)

Katrin kakun Katri kirjoitti...

Tosi tasanen ja kaunis kakku, siistiä jälkeä =O)))

Tanja kirjoitti...

Voi miten suloinen! :) Todella tasaisesti olet tuon kakun saanut päälystettyä, kaunista! Kiitos linkittämisestä, linkitin siut myös. :)

Jonna kirjoitti...

Onpas hieno kakku=) todella kaunis=)
Leivonnan iloa jatkossakin:)

Elina kirjoitti...

Ruusperin Rouva: Toi kaulintamassa on vähän kuin marsipaania. Maistuu oikeestaan samalle (ehkä vähän miedommalle?), mutta on mielestäni paljon parempaa käsitellä. Jotenkin joustavampaa ja siksi helpompaa. En tiedä miten virallisesti tän määritelmä marsipaanista eroaa, joku pieni ero niiden ainesosaluetteloissa oli. Tukusta sitä ostin.