10.10.2009

Siskontytön ristiäiskakkuaFanny-neidille toivottiin ristiäiskakkuun pyöreää muotoa, vaaleanpunaista väriä ja nimeä, muuten sain vapaat käden toteutuksen suhteen. Olen jo pitkään halunnut kokeilla kehdon tekemistä ja nyt siihen tuli oiva tilaisuus.

Teknistä tietoa kakusta. Päällinen vaahtokarkkitaikinaa, jonka alla Flora Vispi. Koristeet sokerimassaa. Välissä vadelmamousse.10 kommenttia:

Sokeriperhosen kakut kirjoitti...

Onpa IHANA! Tosi söötti ja huolella tehty.

Cakesusan kirjoitti...

Todella kaunis ja hienosti toteutettu. Pyöreä muoto on kivaa vaihtelua!

Anne/Hiekkakakku kirjoitti...

Mikä sulous!!!! Ihana lutunen väri ja mahtava muoto!

Marilele kirjoitti...

Todella suloinen kakku! Ihanan erilainen, pyöreitä kakkuja ei kauheasti näe.

Leena kirjoitti...

Tosi ihana kakku!

Kyökkipiika Kati kirjoitti...

Oiiiih, mikä superihana hempeysihanuus täältä löytyykään!!! Muoto on kaunis ja rusettihörhelöt ihan täydelliset!!!

Anonyymi kirjoitti...

Upea kakku! Siis kertakaikkiaan mahtava väritys ja hempeät koristeet....

Anonyymi kirjoitti...

Saako udella minkälaisella ohjeella olet tehnyt vaahtokarkkitaikinan. Sinun mmf näyttää meinaan todella onnistuneelta. Ointa on kauniin tasainen, mitä se ei tunnu aina olevan.

Elina kirjoitti...

Kiitokset kaikille ihanista kommenteista!

Vaahtistaikina menee aina vähän sellaisella mutu-reseptillä, kuten niin moni muukin mun leivonnassa. Otan isosta vaahtokarkkisäkistä sen verran, kun luulen tarvitsevani (=yleensä vähän liikaa). Mikron kestävään kulhoon suihkaus vuokaspraytä, vaahtokarkit kyytiin ja vähän pirskottelen vettä siihen vaahtokarkkien päälle. Sitten mikroon. Ekaksi minuutti, sitten puolen minuutin välein sekoittelua. Yhteensä varmaan 2-3 minuuttia täydellä teholla.

Sitten vaan tomusokeria sihdattuna leivinalustalle ja sulanut massa siihen. Siinä pyöritellään tomusokerissa aikansa ja kun alkaa näyttää valmiilta (=ei tartu ihan kamalasti enää käsiin), niin taikina klöntiksi, tomusokeroidaan kauttaaltaan ja hetkeksi aikaa tiiviiseen pussiin vetäytymään.

Olen käyttänyt taikinaa lähes heti valmistuksen jälkeen tai sitten seuraavana päivänä ja ihan samanlainen lopputulos kummassakin tapauksessa.

Eli aika näppituntumalla mennään. Jos jotain määriä pitäisi laittaa, niin karkeasti 350g vaahtokarkkeja ja paketti tomusokeria. Vaikea noita on tosiaan arvioida, kun en ikinä mittaile, mutta jotain ton suuntaista ehkäpä.

Pullahiiri kirjoitti...

Ihanan hempeä kakku. Tuo pyöreä muoto ja ihanat rusetit tekee kakusta hieman erilaisen :o)