24.10.2009

Mammalomalle lähtijän kakkua



Kaveri jäi äityslomalle ja tällaisen kakun tein hänelle työpaikalle viemisiksi. Aika uhkeet muodot tolle tuli. :P No tietää, miten ens kerralla tehdä sit ton tissipuolen vähän hillitymmäksi. Muuten kakku oli suhteellisen neutraali ja ei kovin paljastava.

Päällinen vaahtokarkkitaikinaa (jonka alla Flora Vispi), sisällä noin 6 munan verran kääretorttupohjaa. Täytteenä suklaa-kahvi-likööri -täyte. Olis maistunut mullekin, sillä kuuluu mun suosikkitäytteisiin! Koristeet sokerikuorrutetta. Violetit osat saivat kimalletta päällensä, mutta se ei taida näkyä noissa kuvissa.

Kakku oli mielestäni vähän hankalan kokoinen kasata ja kuljettaa, joten tein sen suoraan meidän jääkaapin lasisen hyllylevyn päälle. Näin siitä sai maksimaalisen kokoisen ja koska se syötiin heti aamusta töihin vietäessä, ei tarvinut miettiä kakun mahtumista muiden jääkaappeihin. Ok, helmaa olisi voinut lyhentää, jos kokoa olisi pitänyt saada pienemmäksi, mutta halusin siihen nimenomaan tuollaisen helman.

Synttärikakkua appiukolle



Miehen isällä oli synttärit ja tällainen pieni kakku meni hänelle. Toiveina oli uuteen autoon liittyvä kakku. No, kiitos Elisan ja meidän reilun viikon kestäneen yllättävän nettikatkon, ei kakusta tullut ollenkaan kyseistä autoa esittävä. Ei ollut mitään, mistä ottaa mallia. Ei auton merkin logoa tai auton mallia. Tollaisen autoa mallintavan kökön mä sain muotoiltua päälle - ja sekin meinas olla ihan ylitsepääsemätöntä.

Koko kakun koristelu hoitui aamulla siten, että lapset roikkuivat lahkeessa ja tekivät pahojaan. Juuri sain pelastettua kakun, kun neiti oli lyömässä kättänsä kakun keskelle. :P Että näin tällä kertaa.

Täytteenä toiveesta ananasmurskaa, vadelmasurvosta ja kermaa. Päällinen pursotettu Flora Vispillä. Halusin kokeilla reunaan tuollaista raitatyyliä, mitä olen nähnyt Karamelli Cakesin Miran käyttävän. Ei ollut hankala tehdä ja käytän tätä varmasti jatkossakin. Pursotin ensin raidat kakun reunaan ja sitten vedin tasaiseksi raapalla.

15.10.2009

Ristiäiskakkua Miljalle



Pieni Milja sai tällaisen ristiäiskakun. Toiveena oli vaaleanpunainen kakku, missä on "röyhelöhelma". Kakun päälle vauva ja nimi tuollain yksinkertaisesti. Kamalan krumeluureja koristeita en siis uskaltanut tehdä. Päälliseen halusin kokeilla tuota kuvioiden painamista tuohon pohjaksi. Siihen siis pienempänä versiona sitä kukkaa, minkä isomman version päällä vauva tuossa sitten makaa.

Päällinen vaahtokarkkitaikinaa ja koristeet sokerimassaa. Sisällä kinuski-daim -täyte.

10.10.2009

Siskontytön ristiäiskakkua



Fanny-neidille toivottiin ristiäiskakkuun pyöreää muotoa, vaaleanpunaista väriä ja nimeä, muuten sain vapaat käden toteutuksen suhteen. Olen jo pitkään halunnut kokeilla kehdon tekemistä ja nyt siihen tuli oiva tilaisuus.

Teknistä tietoa kakusta. Päällinen vaahtokarkkitaikinaa, jonka alla Flora Vispi. Koristeet sokerimassaa. Välissä vadelmamousse.



Kukkaiskakkua 1-vuotiaalle tytölle



1-vuotiaalle pikkuneidille toivottiin kukkakakkua. Kakku on kooltaan noin 20 hengen. Sisällä vadelmamousse. Päällinen ja vihreät koristeosat vaahtokarkkitaikinaa (alla Flora vispi) ja kukat sokerikuorrutetta.

Tässä kakku vielä sivulta, niin näkyy nuo varretkin.

7.10.2009

Yllättävä blogitauko on ohi



Tässä syytä pieneen blogitaukoon. Meille tulee huhtikuussa vauva ja se on verottanut omaa olotilaa viime aikoina suhteellisen paljon. Eipä ole paljon kakut olleet mielessä, kun kaikki voimat ovat menneet ihan arjen pyörittämiseen kahden kotona pyörivän pikkutermiitin kanssa. Väsymys ja jatkuva, välillä suhteellisen rankkakin, pahoinvointi ovat vieneet ylimääräiset mehut ja sekä omassa että muiden blogeissa vierailu on jäänyt tyystin. Muutaman aiemmin sovitun kakun olen tässä kuitenkin pyöräyttänyt ja niistä kuvia, kunhan ehdin jotain rustata. Oma olo alkaa vähitellen parantua, joten eiköhän tästä kohta normaalirytmiin päästä kiinni.

Tämän kakun tein kuitenkin aikas alkuvaiheessa raskautta, kun vanhemmillemme oli tarkoitus kertoa asiasta. Mulla oli tehnyt kovasti mieli ihan perus kinuskikakkua jo tovin, joten sitä siis. Kovin kaunis tekele tämä ei ole, mutta erittäin maistuva kyllä. Välissä kermaa + itse keitettyä kinuskikastiketta + mustikoita. Erittäin toimiva yhdistelmä!