5.6.2009

Kakkupohjat

Peruskakkupohjan teen perinteisellä kaikkia saman verran -reseptillä pienin muutoksin. Sokeria laitan inansa vähemmän kuin munia ja jauhoja ihan vähän enemmän kuin munia. Mutta mittalasimenetelmä toimii, kolme samanlaista lasia vieretysten ja sen kummempia mittoja ei tartteta. Osan vehnäjauhoista korvaan perunajauhoilla, ehkä kolmanneksen. Mukaan noin 1 tl leivinjauhetta.

Munat ja sokeri yleiskoneeseen vatkautuun ja sillä aikaa jauhot sekaisin ja vuoan voitelu (Kultasula Vuokaspray on ihan ehdoton!) & korppujauhotus. Sitten vaan jauhot sihdin läpi seoksen päälle ja sekaisin vaahtoon. Siitä vuokaan ja vuoka uuniin.

Uuni lämmitetty 150 asteelle (ilman kiertoilmaa) ja sinne tuikataan kakku alimmalle tasolle paistumaan. Saa olla siellä kunnes alkaa irtoilla vuoan reunoista. 5 munan kakku (26cm vuoan kokoinen) paistuu noin 35 minuuttia.

Kakku uunista pois ja se saa levätä vuoassaan pienen hetken. Sitten vaan kumoon ylös alaisin kakku pöydälle leivinpaperin päälle jäähtymään.

Ei kommentteja: