11.5.2011

Minikakkuja 1-vuotiaan tyttären synttäreilleTein nuorimmaisen tyttäreni 1-vuotissynttäreille minikakkuja. Ajatuksena kaunis, mutta toteutus ei ollut ihan mitä ajattelin. Mutta nyt on eka kerta kokeiltu, virheistä opittu ja ensi kerralla ollaan monessa suhteessa viisaampia.

Tällaisia pikkukakkuja tein siis 24 kappaletta. Tarkoitus oli laittaa niitä Wiltonin muffaristandiin tarjolle 1 kakku jokaiselle ”tarjoilupidikkeelle”, mutta kas kummaa kakkujen koko olikin suunniteltua isompi, joten ne on nyt tuollain kömpelösti vähän sikin sokin pitkin telinettä. Mutta pääasia, että ovat jotenkin. ;) Seuraavalla minikakkukerralla tietää varata riittävästi tilaa kuorruttamisen aiheuttamalle kakun koon lisääntymiselle. Ja muutenkin, noissa kakuissa on kohtuuttomasti tuota kuorrutetta suhteessa syötävään kakkuun. Aika makeita siis ovat. Ja nämäkin minikakut on mielestäni kuorrutettu varsin inhimillisen paksuiseksi kaulitulla kuorrutteella (joka näkyy hienoisena epätasaisuutena kuorrutteen pinnassa). Kakuissa käytän yleensä paksumpaa kuorrutekerrosta.

Kakkujen kulmat oli vaikea mitenkään saada siististi. Äh. Kärsivällisyys ja reippaus ei enää monen univelkayön  jälkeen riittänyt viimeisenä iltana koristeluvaiheessa pinnistelyihin ja vähän oikaisin noiden kulmien kanssa. Ja se näkyy. Mutta jatkossa tämäkin tiedetään, mikäli moiseen urakkaan enää lähtee.

Täytteenä minikakuissa on vadelmamousse, päällisenä vaahtokarkin makuinen fondantti. Itse tykkäsin näistä kyllä kovasti. Ja kyllähän noista kovin kauniita saa, ei siitä pääse mihinkään. Näissä nyt on vielä parantamisen varaa, mutta omaan käyttöön kelpasivat mainiosti ja saipahan taas yhden mielessä olleen kokeilun suoritettua. 


3 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Kauniita ovat! ja näyttävät just niin herkullisilta että tekis mieli upottaa hampaansa noihin :D

Anne/Hiekkakakku kirjoitti...

Mielettömän herttaisia!!! Ja vallan ihana idea, tän vois pistää "korvan taakse".

Sanna kirjoitti...

Nämä näyttää ihan syötävän hyviltä!! Tekisi mieli upottaa hampaat noihin samantien!!