5.6.2009

Golfpallokakku

Samaan paikkaan, minne meni tuo golf-kakku, meni myös pienempi golfpallokakku. Tarkoitus olisi riittää muutamalle hengelle. Tarkkaa kokoa en kakulle osaa sanoa, kun tein sen kääretorttupohjasta, mistä osan käytin edelliseen golf-kakkuun. Uskoisin, että tämä riittää noin 6-8 hengelle. Kokosin kakun kahteen Teema-kulhoon, niihin sellaisiin "murokippoihin" ja täytteen hyytymisen jälkeen kasasin ne palloksi. Toinen kulho oli tasan, toinen vähän yli reunojen.

Sisälle laitoin mustikkamoussen (Flora Vispiä, tuorejuustoa, mustikoita ja sokeria).

Päällinen vaahtokarkkikuorrutetta, jonka alla Flora Vispiä. Koristeet - ruoho, kukka ja lippu - ovat sokerikuorrutetta. Vaahtokarkkikuorrute oli huono valinta tuohon kakun kuorrutteeksi, sillä se oli hiukan liian tönkköä saada siististi pallon alareunasta. Marsipaani tai sokerikuorrute olisi toiminut paremmin. Toi kakku oli oikeesti vielä enemmän pallomainen, mutta vaahtistaikinan takia siitä tuli enemmänkin puolipallon näköinen. Mutta tolla mentiin tällä kertaa.

4 kommenttia:

Mira - Karamelli cakes kirjoitti...

Hienosti toteutettu golfpallo! Ja tuo alempana oleva kaksikerroksinen golfkakku on upea. Siis oikeasti vau! Osaat kyllä taitavasti käsitellä tuota sokerimassaa.

Elina kirjoitti...

Kiitoksia kehuista. :) Tohon alempaan mäkin on tyytyväinen, mutta tää golfpallo nyt vähän epäonnistui sen vaahtistaikinan takia. No, mahdollisella seuraavalla kerralla senkin sit tietää. Tolla ruohikolla sai sitä ihan kivasti peiteltyä, mutta alkuperäisenä tarkoituksenahan ei ollut laittaa alareunaan mitään. Mutta niin tää touhu on aina pientä soveltamista. :D

tuulia kirjoitti...

Tosi taitavasti tehtyjä kakkuja!! Hienoja kaikki kakut, ihastuin! :)

Elina kirjoitti...

Kiitoksia vaan! Ja tervetuloa jatkossakin käymään!