7.7.2009

Mansikkainen Brita-kakku



Oikeesti. Maailman paras mansikkakakku! Ulkonäöllisesti tää ei mikään kaunistus ole, mutta maultaan ihan tajuttoman hyvää! Mä tykkään, mies tosin nyrpistelee tälle aina nenäänsä. Oli miten oli, mutta tätä on saatava joka kesä ja tänä kesänä tää oli toinen kerta. Kai sitä pitää vielä ainaskin kerran vääntää. :P

Koristelin kakun mansikoilla ja jo valmiiksi jemmassa olleilla lehdillä. Muutamia helmiä sinne tänne ja valkosuklaa raidoitus mansikoiden päälle. Nam!

Päällä ja välissä kuohukermaa noin 4 dl ja noin 1 dl Flora Vanillaa. Jämät jääkaapista - siitähän tää idea oikeestaan taas lähtikin. 4dl kermaa oli menossa vanhaksi, joten se oli ihan pakko käyttää johonkin. Ja eihän sitä nyt ruuanlaittoon voi käyttää, kun kakunkin voi leipoa! ;)



Alla olevalla ohjeella tein ja hyvin onnistu. Tosin pieni työtapaturma meinas taas syntyä, kun kesken taikinan teon kurkkasin jääkaappiin todetakseni maidon olevan loppu. No mitäs sen tilalle? Ei ollut kermaakaan (jos olis vaikka vähän vedellä lantrannut) kuin juuri ja juuri noihin täytteisiin. Kauramaitoa olis ollut, mutta kuka sellaista nyt tähän olis uskaltanut kokeilla. Onneksi kaapin perukoilta löytyi purkki Flora Vanillaa ja ajattelin sen varmaankin ajavan maidon asian ja niinhän se teki. Korvasin siis reseptistä 1,5 dl maitoa tuolla Vanillalla. Hyvin onnistui ja makukin oli jälleen kerran aivan täydellinen!

Ohjetta:

Kakkupohja
150 g voita
1 1/2 dl sokeria
3 keltuaista
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
1 1/2 dl maitoa (mulla siis tällä kertaa Flora Vanillaa)

Marenki
4 valkuaista
3 dl sokeria
70-100 g pähkinä-/mantelirouhetta

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen ja jatka vatkaamista. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja siivilöi jauhoseosta maidon kanssa vuorotellen taikinaan. Levitä taikina ohueksi kerrokseksi uunipellille leivinpaperin päälle nuolijaa apuna käyttäen ja laita hetkeksi uuniin (noin 5-10 minuuttia).

Tee sillä välin marenki. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää seokseen lopuksi pähkinärouhe. Ota esipaistettu pohja uunista ja levitä marenkiseos taikinan päälle. Paista 150-175 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes marenki on kauniisti ruskettunut. Anna kakkulevyn jäähtyä ja leikkaa se sitten kahtia. Täytä ja koristele kermalla ja mansikoilla.

12 kommenttia:

Katrin kakun Katri kirjoitti...

Tosi herkullisen näkönen =o) Naaaam!
P.S: Mäkin linkittelin jo sut =o)

Tanja kirjoitti...

Ai että, ihan herahtaa vesi kielelle! Miule tota palanen!! :D

Maistuvat paistuvat kirjoitti...

Upen näköinen! Mikä herkku! Saisinko sinut linkittää?

Ruusperin Rouva kirjoitti...

Ihanan kesäinen kakku! On ne miehet sitten kummallisia, jos tämmöiselle nyrpistelevät! Eivät ymmärrä hyän päälle ;) Tätä täytyy kyllä kokeilla jonain päivänä. (Laihariahan voi aina siirtää ens viikkoon...)

Mari kirjoitti...

Oli se kyllä hyvää!!!

Miia/ Rajalan tupa kirjoitti...

Tää on kyllä yksi parhaista!

Elina kirjoitti...

Maistuvat paistuvat: Juu, saa toki linkittää! Sutkin varmaan?

Ja näin yleisesti kaikille kommentoijille kiitos! Tää kakku on oikeesti maailman parasta! Mä tykkään.

Kati kirjoitti...

Ihana kakku!:P
Voi jestas kun tuli ihan vesi kielelle..

Anonyymi kirjoitti...

Tein juuri vastaavalla reseptillä ja oli tosi vaikea saada se irti siitä leivinpaperista. Jollain sivulla vinkattiin sivelemään öljyä leivinpaperiin mutta mahtaako se antaa sitten jotain ylimääräistä makua tai muuta haittaa..?

t. Johanna

Elina kirjoitti...

En mä usko, että siitä leivinpaperin sivelemisestä öljyllä mitään haittaakaan on. Voi irrota tosiaan paremmin. Ihan kivasti kyllä tuon sain irti, kun ensin laitoin levyn kahteen osaan ja sitten lastalla leivinpaperin ja kakun väliin. Ensin pohja irti paperista ja sitten varovasti nostaa tarjoiluastialle. Mutta kyllä siinä tietty varovainen saa olla ja helposti noi levyt hajoaa. Siitä tosin ei oo haittaa, kun kerma ja mansikat peittää moiset pienet kauneusvirheet. ;)

vauvapaakari kirjoitti...

Hmm... Tää on kyllä niin maailman parasta!!!

cupcakes kirjoitti...

Tää on ihan paras kakku! En vain pääse siitä yli :) ja resepti oli hyvä, varsinkin tuo pohjan esipaisto mitä ei kovin monessa ohjeessa kumma kyllä käsketä tekemään...

Linkitin tän myös omaan blogiini, mun versio tästä kakusta löytyy täältä: http://cookiedoughsisters.blogspot.fi/2012/08/ihanaakin-ihanampi-brita-kakku.html