2.6.2009

Tyttären 1v. kakku

Tämä on taas aiempaa tuotantoa, ei tosin kauempaa kuin vajaan parin viikon takaa. Tyttäreni täytti 1 vuoden ja teemana oli prinsessajuhlat. Värit vaaleanpunaista, pinkkiä, valkoista ja hopeaa. Kakuksi halusin kerroskakun ja täytteeksi mieheni suosikkia vadelmaa (ja toki siis sellaista, mikä lapsillekin maistuu).




Päällinen valkoista ja pinkillä värjättyä sokerikuorrutetta, koristeet sokerikuorrutetta ja hopeisia sejä pinkkejä sokerihelmiä. Hopeista blingblingiä käytetty vielä kruunussa (joka oli oikeesti 5 sakarainen, tässä kuvassa näkyy vain 3). Täytteenä siis vadelmamousse kahdessa alimmassa. Päällimmäisessä pienessä kakussa täytteenä mansikkahillo, kerma ja banaanin siivut. Tää päällimmäinen kakku nostettiin kakun korkkaamisen jälkeen pöydälle viereen ja se oli tarkoitettu etenkin lapsivieraille (ainakin varma, että maistuu).

Alin kakku 5 munan pohja, paistettu 26cm vuoassa. Toisen kerroksen kakku 18 cm vuoassa 2 munaa (+ yksi kerros kääretorttupohjalevystä, mikä tuli tehtyä päällimmäistä kakkua varten). Päällimmäisenä pikkukakku leikattu kääretorttupohjasta. En osaa sanoa munamääriä, mutta ei paljoa. Olis voinut olla pienempikin.
Tähän kakkuun olen varsin tyytyväinen sekä ulkonäöllisesti että maullisesti.
Synttäreillä tarjottiin myös näitä suloisia suklaisia mini cupcakeseja. Päällä koristelussa voikreemiä (värjätty valkoisella ja pinkillä). Mä en ennen tykännyt yhtään voikreemistä, mutta nykyään rakasta sitä! Siis ihan älyttömän hyvää ja sopi niin hyvin juurikin tuohon muuten tuhtiin suklaamuffinssiin. Mutta se voikreemi pitää tehdä ehdottomasti suolattomasta voista. Ei, muuten ei tule ollenkaan hyvää!



Seuraavassa kuvassa koko kattausta juhlista. Kakun ja mini cupcakesien lisäksi tarjolla oli mansikkamarenkeja (en muistanut kuvata), valkoisia ja vaaleanpunaisia vaahtokarkkeja, vadelmapullia ja suolasena puolena kinkkuvoileipäkakku ja graavilohi-mäti -hyydykekakku.


Tässä vielä lopuksi kuva juhlasankarista ja äidistä puhaltamassa kynttilää. Saas nähdä kuinka kauan annan tän viuhahduskuvan täällä olla...


3 kommenttia:

KATRI kirjoitti...

Onpas ihanat tarjoilut, vau :)

Monalisa kirjoitti...

Aivan ihana kakku!! Millä sä olet tehnyt ton alimmaisen kuvioinnin? Koska mun muisti pätkii niin en oikeesti muista kommentoinko jo jotain muuta kakkua vai jäikö se kesken (niin kuin niin moni muukin aisia lasten kanssa jää!) Mutta joka tapauksessa aivan tajuttoman ihania tuotoksia sulla täällä ja heti alan sun lukijaksi. Saanko linkittää sut, vai kysyinkö jo sitäkin :P ?

Elina kirjoitti...

Mä muistelisin, että se on tehty ihan vaan vapaalla kädellä. Mä yritin pitkään etsiä varsinaista työkalua siihen tarkoitukseen, mutta en löytänyt. Ja en mä tarkkaan muista, millä mä noi viivat tohon "painelin". Siitä on jo niin pitkä aika. Ja joo, linkittää voi vapaasti. :) Mä oon itse niin huono noissa linkittelyissä, pitäis petrata. Toi mun linkkilista on jostain reilun vuoden takaa blogin alkuajoilta. :P Sit mulla on koneen suosikeissa lisää blogeja, joita pitäisi jossain vaiheessa linkitellä. Kai sutkin saa sit linkittää, jos mä joskus saan sen operaation aikaiseksi? :)